Botnia tyly vieras

JPS - Botnia 1 -8 (1-3)

JPS lähti edelleen siipirikkoisena  laittamaan kapuloita rattaisiin suvereenisti tämän kauden Bandyliigaa hallinneelle Helsingin Botnialle. Peliä ei ollut pelattu vielä kolmea minuuttia kun pallo oli kotijoukkueen maalissa. Tero Määttälä pistää oikein ajoitetun syötön JPS:n puolustuksen väliin ja Niklas Johansson pujahtaa yksin läpi. Jipsi saa kaksi melkein perättäistä jäähyä ja JPS-palkittu Iikka Lempinen torjuu muutaman Botnian maalipaikan. Teemu Malinen jälleen kaksin Lempisen kanssa, eikä erehdy ja tilanne 0-2. Kaksikko Heinonen-Määttälä taituroi Botnian johdoksi 0-3. Ville Utti pääsee hyvin alueelle ja Botnian puolustus joutuu rikkomaan. Utti ampuu pilkulta taukonumeroiksi 1-3. Botnia hallitsi kenttätapahtumia, mutta JPS jaksoi taistella.

Toista jaksoa oli pelattu hiukan yli kymmenen minuuttia, kun Tuomas Määttä onnistuu kulmalyönnin jälkitilanteesta. Reilun tunnin pelin jälkeen Jimi Heinonen vie Botnian jo 1-5 johtoon ja kotijoukkueen kiinnostus otteluun lopahti oleellisesti. Botnia kaunisteli voittonumeroitaan Tomi Herrasen ja Tuomas Määtän kahdella maalilla. Loppunumerot 1-8 näyttivät joukkueiden tämän päivän eron selkeästi. Botnian oikein ajoitetut syötöt napsahtelivat nätisti lapaan ja kurinalainen puolustuspeli piti Jipsin hyökkäykset hyvin pois vaarallisilta maalipaikoilta. Botnialta palkittiin Samuli Majamäki, mutta palkinnon olisi voinut antaa aivan kelle tahansa, niin saumatonta yhteispeliä vierailijat esitti.

JPS esitti jälleen uuden liigadedytantin, kun 17-vuotias Verneri Anttila veti ensikuviot liigajäillä. Toivottavasti sairastuvalta tulisi sunnuntaiksi täydennystä, sillä klo 14 Viitaniemessä kohtaavat tärkeässä keskikastin koitoksessa JPS ja Narukerä.

JPS pisteet: Ville Utti 1+0. mv. Lempinen

Kulmat:  JPS 4  Botnia  6

Jäähyt:  JPS 40min.  Botnia 20min.

erotuomarit: Tuhkanen - Niiranen - Lindlöf