TUL-cup: SoVo - JPS 0-2 (0-0)

rn

JPS:n ensimmäinen ottelu TUL-cupissa alkoi todella vauhdikkaissa merkeissä. Jo 3 minuutin kohdalla kulman jälkitilanteessa Marcus Åberg lähetti loistavan keskityksen maalille, jossa Esko Häyrynen nousi korkeimmalle, mutta pusku pysähtyi ylärimaan. Muutama minuutti tästä ja SoVon kärki pääsi merkkausvirheen jälkeen läpiajoon, mutta Anssi Korkiakoski onnistui hoitamaan tilanteen mallikkaalla vastaantulolla. 10 minuutin pelin jälkeen Jipsille avautui toinen loistava paikka. Jälleen Åberg lähetti mainion keskityksen maalille, jossa täysin vapaaksi unohtunut Eemeli Jokinen kuitenkin suuntasi puskunsa yli täysin avoimesta paikasta. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Aapo Autio pääsi yrittämään lobbia yli vastassa olleen maalivahdin, mutta laukaus jäi liian matalaksi. Kaksi minuuttia tästä ja Mikko Huhtiniemelle avautui hyvä paikka pitkän rajaheiton jälkeen, mutta SoVon maalivahti onnistui reaktiotorjunnalla pelastamaan Huhtiniemen laukauksen. Heti seuraavasta hyökkäyksestä Jokinen pudotti pallon 16 metrin rajalle Jaakko Ahokkaalle, mutta maalivahti onnistui jälleen torjumaan tämän laukauksen. Alun ilotulituksen jälkeen peli rauhoittui ja ensimmäisen jakson toisella puolikkaalla ei mainittavia tilanteita ollut.

rn

Toista jaksoa oli pelattu 5 minuuttia, kun Sovo oli lähellä johtomaalia. Sivuvapari meni matalana monen miehen läpi ja SoVo-pelaaja pääsi laukomaan 7 metristä, mutta veto painui yli maalin. 37 minuutin pelin jälkeen JPS viimein onnistui maalinteossa. Pallo päätyi SoVon purkuyrityksen jälkeen keskialueella Ahokkaalle, joka eteni noin 20 metrin päähän maalista ja syötti pelivälineen keskelle Autiolle. Tämä murtautui vastustajan pakin repimisyrityksistä huolimatta läpi ja onnistui laukaisemaan pallon maalivahdin kautta verkkoihin. Pari minuuttia tästä ja SoVon puolustuksen selustasta löytyi taas tilaa. Pallo pelattiin Lasse Saarelle, joka pääsi läpiajoon, mutta jo toisen kerran ottelun aikana ylärima esti JPS-maalin synnyn. Seuraavasta hyökkäyksestä JPS kuitenki rankaisi vastustajia toistamiseen. Huhtiniemi pelasi keskialueelta pallon jälleen laitaan Saarelle, joka kuljetuksen jälkeen lähetti keskityksen josta tilanteeseen ehtinyt Huhtiniemi viimeisteli kliinisesti vasurilla takakulmaan. SoVon jaloissa painoi selvästi, sillä tämä oli heille jo päivän toinen peli ja joukkue ei saanut juurikaan vaarallisia hyökkäyksiä aikaan. JPS tyytyi myös loppupelin ajan varmistelemaan johtoaan. Yksi hyvä tilanne SoVon päädyssä vielä nähtiin. Ville Kujanpää pääsi puskemaan Olli Väisänen hyvästä keskityksestä, mutta maalivahti torjui hienosti alakulmaa kohti menossa olleen pallon.

rn

Näin JPS otti ensimmäisestä ottelusta 2-0 voiton ja jatkaa hyvillä mielillä toiseen peliin TuToa vastaan, joka hävisi ensimmäisen ottelunsa juuri SoVolle lukemin 1-0.

rn

JPS:n avaus: Anssi Korkiakoski - Marcus Åberg, Esko Häyrynen, Timo Eirola, Kimmo Väre - Lasse Saari, Simo Ihalainen, Jaakko Ahokas, Eemeli Jokinen, Mikko Huhtiniemi - Aapo Autio

rn

Vaihdosta: Anton Stutzle, Ville Kujanpää, Riku Lamberg, Olli Väisänen, Simo Kinnunen, Joonas Heino, Santeri Paajanen